Velg visning:
Du har valgt:

Transceivere i vår portefølje

 

Er du på jakt etter optiske eller elektriske transceivere?

Uansett hvilken formfaktor, bruksområde eller kompatibilitet du har behov for, finner du det du trenger her.

 

Fiberworks har det mest komplette utvalget av optiske og elektriske transceivere på markedet. Våre produkter fra Fiberworks sammen med vår lange erfaring på området sikrer deg som kunde de beste løsningene som til enhver tid er tilgjengelig på markedet.

 

Dersom du er usikker på hva du trenger, eller ikke finner det her kan du kontakte vår produktekspert  Ole Evju for hjelp. Vi har også laget en artikkel om transceiverkompabilitet, som godt kan være til nytte dersom det er noe du lurer på.

 

Siden det etterhvert har blitt mange ulike formfaktorer av transceivere har vi delt dem opp i tre seksjoner. Hopp direkte til en av disse her:

 


Small Formfactor Pluggable

Gå til toppen

bilde av sfp transceiver

SFP

SFP står for "small formfactor pluggable" og ble standardisert i 2001 som en arvtaker etter GBIC og omtales også enkelte steder som «mini-GBIC». Den er i dag den desidert mest anvendte typen transceiver og dekker protokoller som Ethernet, SDH, Fibre Channel, OTN, SDI/SMPTE, CPRI med flere. Supporterte bitrater spenner fra under 100 Mb/s til cirka 4 Gb/s. Den dekker så mange ulike applikasjoner at vi her i nettbutikken har tatt ut SFP'er for bruk på enkeltfiber (i motsetning til fiberpar) ut som egen kategori.

bilde av sfp+ transceiver

SFP+

SFP+ står for "enhanced small factor pluggable" og er er videreutvikling av SFP for bruk på bitrater rundt 10 Gb/s. Den ble første gang standardisert i 2006 som en enkel elektrisk/optisk konverter men har senere fått mer avansert funksjonalitet og kan i dag håndtere det meste av det en XFP kan som CDR og tunable DWDM. SFP+ er en svært populær 10G-transceiver på grunn av den kompakte størrelsen og brukes i nettverksutstyr fra en rekke produsenter. Den kan brukes på protokoller som Ethernet, Fibre Channel, SDH, CPRI med flere. Konnektortypen er LC duplex for vanlig tofiber-utgave og LC simplex for bidi-utgave. Formelt sett heter denne nå SFP10.

bilde av sfp bibi pon transceiver

SFP Bi-Di / GPON

SFP Bi-Di er SFP'er for bruk på enkeltfiber i stedet for fiberpar som er det vanligste. Man benytter da ulike bølgelengder i de to retningene. Konnektortypen er LC simplex.

SFP28

SFP28 er en videreutvikling av SFP+ for bruk på bitrater rundt 25 Gb/s, f.eks. 25 Gigabit Ethernet. Størrelsen er akkurat den samme som SFP+ og mange typer nettverksutstyr har nå porter som aksepterer både SFP+ og SFP28.

CSFP Dual Bi-Di

cSFP er en "dobbel SFP Bi-Di" hvor man terminerer to samband på hver sin enkeltfiber i samme transceiver. Konnektortypen er LC duplex (eller egentlig to ganger LC simplex).


Transceivere for høye bitrater (40G +)

Gå til toppen

SFP56

SFP56 er nok en videreutvikling av SFP+ for bruk på bitrater rundt 50 Gb/s, spesielt 50 Gigabit Ethernet. Formfaktoren er relativt ny og har ikke blitt tatt i bruk av så mange utstyrsprodusenter enda, og det finnes ikke et på langt nær like rikholdig utvalg av varianter som det gjør for SFP+ og SFP28.

SFP-DD

SFP-DD ligner på de øvrige SFP-variantene men er litt lenger. Den er spesielt tiltenkt 100 Gigabit Ethernet på ett fiberpar og én bølgelengde, for eksempel for å splitte opp en 400G fra en QSFP-DD. Den er foreløpig lite brukt.

bilde av qsfp+ transceiver

QSFP+

QSFP+ er en "quad SFP+" som er laget for 40 Gigabit Ethernet over fire kanaler à 10 Gb/s. Størrelsen er omtrent som en XFP. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og LM4-utgave og 12-fiber MPO for multimodus SR4.

bilde av qsfp28 transceiver

QSFP28

QSFP28 er en «quad SFP28» som er laget for 100 Gigabit-applikasjoner over fire kanaler à 28 Gb/s. Formfaktoren er lik QSFP+ noe som gjør det mulig for utstyr som støtter 100G QSFP28 å også støtte 40G QSFP+ for å gjøre overgang fra 40G til 100G enklere.

bilde av qsfp-dd transceiver

QSFP-DD

QSFP-DD (Quad SFP Double Density) er en transceiver for 200 og 400 Gbps i form av et antall kanaler à 25 eller 50 Gbps. Tversnittet er det samme som andre QSFP-typer men den er noe lenger. Konnektortypen kan være LC duplex, ulike MPO-varianter eller nyere typer som CS og SN

bilde av osfp transceiver

OSFP

OSFP (Octal SFP) er en transceiver for 400 og 800 Gbps i form av et antall kanaler à 50 eller 100 Gbps. Den er litt større enn en QSFP28 og har vanligvis integrerte kjøleribber. Konnektortypen kan også her være LC duplex, ulike MPO-varianter eller nyere typer som CS og SN.

 

Den kommer i noen ulike varianter i forhold til kjøleribbene (heat sink):

  • "Open top" eller "finned top": Åpne kjøleribber som på bildet over.
  • "Closed top": En flat metallplate dekker kjøleribbene.
  • "Riding Heat Sink" (RHS): En flatere variant uten kjøleribber som minner mer om QSFP-DD i størrelse. Kjøleribbene plasseres her på porten i nettverksutstyret slik som for de fleste andre formfaktorer av transceivere.

Utgåtte eller mindre brukte formfaktorer

Gå til toppen

bilde av gbic transceiver

GBIC

GBIC står for "Gigabit Interface Converter" og er en transceiver som i sin første utgave ble standardisert i 1995. Den er med det den eldste typen transceiver og har for lengst blitt erstattet av SFP i nyere utstyr. Den blir er bare å finne i svært gammel nettverksutstyr.

bilde av x2 transceiver

X2

X2 er en transceiver for 10 Gigabit Ethernet som ble standardisert i 2003 som en noe mer kompakt arvtaker etter XENPAK. Den er nå for det meste erstattet av nyere og mer kompakte transceivertyper men passer i en del eldre nettverksutstyr, spesielt fra Cisco. Konnektortypen er SC duplex.

bilde av xenpak transceiver

XENPAK

XENPAK er en transceiver for 10 Gigabit Ethernet som ble standardisert i 2001. Den er nå for det meste erstattet av nyere og mer kompakte transceivertyper men passer i en del eldre nettverksutstyr, spesielt fra Cisco. Konnektortypen er SC duplex.

bilde av xfp transceiver

XFP

XFP er en avansert transceiver for 10 Gigabit Ethernet, STM-64, OTU-2 og 8G/10G Fibre Channel som ble standardisert i 2003. SFP+ har nå overtatt som den mest populære formfaktoren for disse bitratene men XFP er fortsatt brukt i enkelte rutere og optiske transportplattformer hvor ytelse er viktigere enn maksimal porttetthet. Konnektortypen er LC duplex for vanlig tofiber-utgave og LC simplex for bidi-utgave.

bilde av cfp transceiver

CFP

C'en i CFP står for romertall 100 så dette er altså en transceiver for 100 Gigabit Ethernet. Vanligvis er signalet fordelt på 4 kanaler à 25 Gb/s. CFP er ganske stor (ca 15x8 cm) og strømkrevende og er allerede i ferd med å bli utkonkurrert av CFP2/4 og QSFP28. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og 12-fiber MPO for multimodus SR4-utgave.

bilde av cfp2 transceiver

CFP2

CFP2 er en andregenerasjons CFP-transceiver for 100 Gigabit Ethernet. Vanligvis er signalet fordelt på 4 kanaler à 25 Gb/s. Størrelsen er omtrent som en XENPAK, altså langt mindre enn en CFP. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og 12-fiber MPO for multimodus SR4-utgave.

 

ARTIKLER DU KANSKJE ER INTERESSERT I

Illustrasjonsbilde transceivere



TRANSCEIVERKOMPATIBILITET

I denne artikkelen viser vi en oversikt over kompatibilitet mellom transceivere og annet utstyr.

 

 

Illustrasjonsbilde transceiverkoder



SPESIALKODEDE TRANSCEIVERE

Fiberworks koder egne transceivere og kabler, og kan derfor tilpasse ulike behov. I denne artikkelen lærer du mer om det.

 

 

Illustrasjonsbilde transceiver



KVALITETSFORSKJELLER PÅ TRANSCEIVERE

Det kan være vanskelig å vite forskjellen på en god transceiver og en dårlig transceiver. Vi prøver å hjelpe deg med å ta riktig valg.

 

 

transceiverbilde qsfp28



QSFP28 TRANSCEIVERE

I denne artikkelen finner du en oversikt over QFSP28 transceivere og deres egenskaper.

 

 

transceiverbilde qsfp+

 

40G QSFP+ TRANSCEIVERE

I denne artikkelen finner du en oversikt over 40G QFSP+ transceivere og deres egenskaper.

 

 

transceiverbilde 400g



400G TRANSCEIVERE

I denne artikkelen finner du en oversikt over det du trenger å vite om 400G transceivere.

 

 

illustrasjonsbilde tunable transceiver

TUNABLE DWDM-TRANSCEIVERE

 

Med en tunbar DWDM-transceivere slipper man å kjøpe en spesifikk type transceiver for hver kanal/bølgelengde.

 

 

illustrasjonsbilde kodeboks for transceivere

FIBERWORKS KODEBOKS FOR TRANSCEIVERE

Nå med støtte for QSFP-DD 200G/400G

 

 

Illustrasjonsbilde øyediagram



BRUK AV OSCILLOSKOP OG ØYEDIAGRAM

For å analysere digitale signaler bruker man ofte oscilloskop til å tegne et øyediagram. Her forklarer vi hva det er for noe.

 

 

Illustrasjon transceiver



NYE FORMFAKTORER FOR 50-400 Gb/s

Det dukker opp stadig nye typer transceivere for høye bitrater. Her er en liten oversikt.

 

 

Illustrasjonsbilde lasersikkerhet


LASERSIKKERHET INNEN FIBEROPTIKK

Hvor farlige er egentlig lasere som er i bruk innen fiberoptikk? Her prøver vi å gi et svar på det.